Recepty 03. 02. 2016 PDF Tisk

Avokádové brownies

Věděli jste, že avokádo roste na stromě jménem hruškovec přelahodný? Toto kuriozní ovoce se vymyká všem svým "příbuzným" tím, že obsahuje velké množství zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin a naopak minimum sacharidů. Zkuste ho tentokrát použít na přípravu netradičního brownies, jistě si ho oblíbíte!

Avokádové brownies

Porce: 16 kousků

Příprava: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • jedno větší avokádo
  • 3 vejce
  • 150 ml jablečné šťávy
  • 80 ml javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150-200 g bezlepkové mouky (pohanková, rýžová, případně tapioková, kokosová či amarantová), podle konzistence
  • 60 g holandského kakaa či neslazeného přírodního kakaa
  • špetka soli
  • 1 lžička jedlé sody

 

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Pokrájejte si avokádo na menší kousky a vložte ho do mixéru, přilijte jablečný džus, javorový sirup a vanilkový extrakt. Pod několika pulsy zmixujte do hladké hmoty.
  3. Hmotu vylijte z mixéru do mísy, přidejte 3 vejce, mouku, kakao, špetku soli a jedlou sodu. Vše důkladně promíchejte.
  4. Vymažte si malý čtvercový pekáček větším množstvím tuku (máslem nebo kokosovým olejem) a směs do něj nalijte.
  5. Pečte zhruba 25 minut. Po vyndání nechte ještě alespoň 15 minut vychladnout a poté nakrájejte na zhruba 16 kostiček.

 

 

Objednat předplatné