Vánočně prostřeno ve veganském stylu

Veganské Vánoce již nehalí opar exotiky a nevšednosti jako před pár lety. Milovníků rostlinné kuchyně přibývá, podobně jako receptů, tipů a rad, jak tento životní styl praktikovat snadno, zdravě a hravě. Přesně takové mohou být i veganské Vánoce – ve skutečnosti se od těch tradičních v mnohém neliší.

Jsme v měsíci prosinec - měsíci očekávání, lásky a naděje

Adventní období téměř končí a spolu s ním se připomínají tradice, které jsou s touto neobyčejnou dobou spjaty a jež dodržovaly již generace před námi. Možná právě to jim dává jejich hloubku a sílu, pro které je tak zbožňujeme.

Jedno tělo? To opravdu nejsme!

Tělo je pro nás důkaz hmoty, dech a vnitřní proudění ukazují jemnosti našeho bytí - a něco uvnitř, co hovoří a my to občas slyšíme, oznamuje, že je ještě něco víc než pouhé tělo a dech, které jsou každodenně přítomné v životě.

Vanilkové rohlíčky

Umíte si představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Že ne? Kuchaři z Jíme zdravě také ne a proto pro vás připravili tento výborný recept na vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky, na kterých si pochutnáte a ještě budete mít dobrý pocit, že mlsáte zdravě. :-)

Celozrnná vánočka

Připravte si celozrnnou vánočku podle kuchařů z Jíme zdravě. Tento vánoční recept a mnoho dalších receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Perfekcionismus a očekávání - killer no.1

Moji rodiče přijeli na návštěvu k nám do Indie, ostatně jako každým rokem před covidem. Marně jsem se snažila mému tátovi zprostředkovat pocit odpočinku. Já odpočívám při práci,pravil zatvrzele. A jelikož jsme zrovna dodělávali rekonstrukci jednoho domu, jeho představa odpočinku mi přišla vcelku vhod.

Jógové studio v Praze: Mystery yoga

Nádech, výdech, nádech a relax v našem magickém studiu v srdci Prahy. Pečujte o svou mysl i o své tělo. Vytvořili jsme pro Vás bezpečnou, relaxační oázu, kde se můžete nabít. V našem studiu Mystery yoga nejde však jen o jógu, jde o setkávání duší, kde si navzájem předáváme své zkušenosti.

Stres, tichý zabiják

Jak pravil Svámí Šivánanda: „Mysl je to, co člověka činí otrokem; a znovu ta stejná mysl je to, co ho osvobozuje.“ Nelze tedy stoprocentně stres označit za špatný, občas ho ve zdravé míře potřebujeme. Určitě jste více nežtisíckrát slyšeli o poplachové reakci v těle, „boj, nebo útěk“. Co si vlastně pod tím představit?

Jak správně meditovat

Nejtěžším krokem je posadit se a začít. Najít si chvilku a zklidnit se. Nejčastěji se vymlouváme na to, že nemáme čas, nemáme kde. Víme, že jsou to jen výmluvy. Ideální by bylo začít pod vedením někoho zkušeného, ale kde ho najít? Pravda je, že by to byla jen další výmluva, proč nemeditovat. Proto na nic nečekejte a začněte.

Soutěž s Nupreme o balíček zdraví

Přestože máme rádi jógu a denně ji praktikujeme, někdy jsou prostě podzimní dny natolik náročné, že si naše tělo řekne o něco navíc. O trochu péče, malé změny s velkým pozitivním dopadem. Může to být koupel s vonnými esencemi, která nám pomůže uvolnit tělo i mysl. A mohou to být i doplňky stravy, jimž v podzimním období kraluje hořčík.