Brokolicová polévka s mátou

Ach ta zelená. Někoho láká, někdo jí nemůže přijít na chuť. Tu ale skvěle obzvláštní čerstvá máta – dejte jí šanci!

Mexická polévka s tortilla chipsy

Tato polévka v mexickém stylu je plná chutí a korunu jí dodávají křupavé tortilla chipsy. Je vydatná a skvěle poslouží jako hlavní chod.

Silvestrovské chuťovky: Polentové mini pizzy s parmezánem a sušenými rajčaty

Pizza je rychlé a vděčné jídlo pro všechny, minipizzy jsou stejně tak rychlé a vděčné pochoutky na nejrůznější posezení. Pojďte je ale udělat jinak - bez listového těsta! Vytvoříte tak mnohem zdravější verzi, v žádném případě ne ale méně chutnější.

Vanilkové rohlíčky

Umíte si představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Že ne? Kuchaři z Jíme zdravě také ne a proto pro vás připravili tento výborný recept na vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky, na kterých si pochutnáte a ještě budete mít dobrý pocit, že mlsáte zdravě. :-)

Celozrnná vánočka

Připravte si celozrnnou vánočku podle kuchařů z Jíme zdravě. Tento vánoční recept a mnoho dalších receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Zdravé vánoční cukroví: Mrkvové sušenky (pečené) a Mandlová srdíčka (nepečená)

Každý má své oblíbené druhy vánočního cukroví. Byla by ale škoda skončit jen u klasických druhů. Zkuste třeba mrkvové sušenky nebo skvělá mandlová srdíčka, vhodná nejen pro milovníky nepečených verzí cukroví.

Krémová česnečka

Autoři kuchařek Jíme zdravě pro vás připravili recept na krémovou česnekovou polévku, která vás zasytí a prohřeje i v těch nejchladnějších zimních dnech. Tento sezónní recept a mnoho dalších najdete v kuchařce Jak jíme zdravě v zimě.

Čočkový salát s mladou cibulkou

Saláty rozhodně nepatří jen k létu. Dopřát si je můžete i s příchodem podzimu. Stačí vybrat ty správné suroviny a chutě, které se k prvním chladným dnům budou skvěle hodit, a rychlý zdravý oběd nebo večeře je na světě!

Sladký kuskus na perský způsob

Tento orientální pokrm s vůní skořice se může stát výbornou snídaní a nebo dezertem podzimních a zimních dní. Místo čerstvého ovoce můžete použít ovoce sušené a ubrat na přidaném cukru.

Rýže se špenátem „Palák čával“

Vyzkoušejte náš hřejivý ájurvédský recept na lahodnou špenátovou rýži, kterou můžete podávat jako hlavní chod i jako přílohu.