Jógový ručník – opravdu vhodný pomocník?

Na lekci jógy stále častější jev: sousedka či soused si na lekci podložku zakrývají ručníkem. Zajímá vás k čemu je ručník vhodný? Jedná se jen o výstřelek, nový marketingový tah nebo pomůcku, která může zkvalitnit vaši jógovou praxi?

Jak si vybrat správnou podložku na jógu?

Ke cvičení jógy stačí, na rozdíl od jiných sportů, kdy potřebujete speciální technické oblečení odsávající pot či boty testované vědci řadu let, mít pouze podložku. To není mnoho.

Ručník na jógovou podložku: Jaký je to protiskluzový pomocník a jaké jsou jeho výhody?

Pokud jste jógu již někdy zkoušeli, pravděpodobně víte, jak důležitá je správná opora a stabilita během cvičení. Jedním z užitečných doplňků, které vám mohou pomoci dosáhnout lepšího výkonu a pohodlí, je ručník na podložku. Protiskluzový ručník se stává stále populárnějším nástrojem mezi jógovými nadšenci. V tomto článku si přiblížíme, co je to ručník na podložku, jak se používá a jaké jsou jeho hlavní výhody.

Jak pečovat o podložku na jógu?

Jógová podložka je naším věrným parťákem, na kterém pravidelně pomocí jógové praxe čistíme své tělo i mysl. A aby nám mohla pro tyto účely sloužit co nejdéle, měli bychom se o ni pečlivě starat a věnovat se i její očistě. Věřte, že se vám to vyplatí, protože začátek příští praxe na voňavé podložce bude i příjemnější pro vaše smysly.

Velký průvodce jógovými podložkami

Je libo jógamatku - levnou, dražší, protiskluzovou, lehkou, těžkou, s potiskem, bez potisku, krátkou, dlouhou, korkovou, z kaučuku, cestovní, na doma ...nebo? Cokoliv potřebujete, dozvíte se ve velkém průvodci jógovými podložkami. 

Jak si vybrat tu správnou podložku na jógu

Hledáte jógamatku pro vaši denní praxi jógy, ale nevíte, kterou vybrat? Máme pro vás rady, podle čeho podložky na jógu (také často karimatku) vybírat. Shrnutí těch nejdůležitějších informací o jógamatkách a materiálech vám pomůže si ujasnit, jakou jógamatku vlastně potřebujete.

Jak se vyznat v cestovních podložkách?

Už se těšíte na léto a s ním spojené cestování? Pokud si ho neumíte představit bez své pravidelné praxe jógy, vyberte si cestovní podložku, která jako správná parťačka bude všude s vámi.

Jóga s pomůckami

Využívání pomůcek je samozřejmě možné napříč jógovými směry. Není třeba se jich „bát“. Pomáhají v počátku praxe či při různých zdravotních omezeních, zacvičit si pozice tak, abychom si neubližovali a současně si je dokázali užít, procítit, čerpat jejich benefity...

Pomůcky nás posouvají dál…

Jste na lekci jógy a lektor vám v určité pozici podá blok nebo doporučí použít popruh. Přijmete ho? Vnímáte jeho nabídku jako pomoc, která vám pomůže, nebo máte pocit, že vám tím dal najevo vaši neschopnost? Jsou styly jógy, které kromě podložky nepoužívají žádné další pomůcky, a jsou styly, které se naopak bez pomůcek neobejdou.

Blok – univerzální pomocník

Nenápadná pomůcka, která v sobě ukrývá obrovský potenciál. Někdy k němu vede cesta klikatá... Klienty v lekci bývá opomíjený. Obzvlášť ti, kteří cvičí delší dobu a považují se v józe za pokročilejší, vnímají použití bloku jako potupné. Bylo by dobré rozbít představu o podpůrném bloku jako o něčem podřadném a objevit jeho krásu.