Jógové rady pro zpříjemnění lekce

Abyste se cítili ve studiu jógy dobře a dopřáli jste i příjemný pocit ostatním, přinášíme vám několik základních rad a doporučení, které vám mohou usnadnit praxi jógy doma, nebo v jógovém studiu. 

Jógová praxe - celek a část

Někdo pro stromy nevidí les, někdo přehlédne i třísku v oku. Každý jsme jiný a máme různou vnímavost vůči detailu a celkovému obrazu, včetně kontextu. Nelze přitom říci, kdo by byl ve výhodě, důležité je totiž obojí – a navíc v harmonii.

Ráno jako stvořené pro ranní praxi jógy

Pečuj o své myšlenky, neboť se z nich stanou slova. Pečuj o svá slova, neboť se z nich stanou skutky. Pečuj o své skutky, neboť se z nich stanou zvyky. Pečuj o své zvyky, neboť utvářejí charakter. Pečuj o svůj charakter, neboť ten utváří osud. A osud – to je tvůj život… Utvořte si svůj vlastní život bez výmluv. (Dalajláma)

 

6 věcí, které bychom neměli dělat....

Lekce jógy je jako modlitba…. s těmito slovy za mnou nedávno přišla jedna milá klientka. A pokud to tak opravdu cítí, je to ten největší kompliment, který józe může dát.

Než se vrhnete do jógy volným pádem

Dlouho jste váhali, nechávali se přemlouvat od svých přátel, kolegyň či kolegů, manželek či přítelkyní, a teď jste se konečně rozhodli, že to zkusíte? Nebojte, nečeká vás ani parta asketů v batikovaných tričkách ani skupina hadích žen v trikotech ani namakaní svalovci v obtáhlých tílkách.

Jógou krok za krokem - průvodce domácí jógové praxe

Strukturovaný a precizní průvodce jógou - krok za krokem, to je speciální balíček obsahující 2 díly knihy Žijte jógu, dvou CD Žijte jógu, rozkládací plán lekce jógy, špendlík a bavlněnou tašku #jogunecvicimaleziju a také 6 měsíců přístup k videím Jóga Virtual.

Jak propojit praxi fyzickou s praxí vnitřní

Často se říká, že jóga se od všech ostatních cvičení v něčem liší. Je to fakt, který potvrdí každý, kdo jejímu kouzlu propadl. Jóga totiž nepracuje pouze s fyzickým tělem, pokud se jí otevřeme a umožníme si to, promění celou naši osobnost. Klíčem je koncentrace na dech.

Cvičit ve studiu, doma a nebo s videem?

Důvodů, proč praktikovat jógu v domácím prostředí, může být celá řada. Klid a pohoda doma spolu s možností si začátek i průběh lekce přizpůsobit vlastním potřebám tu stojí proti větším nárokům na disciplínu a vůli.

Vedlejší účinky jógy jako hlavní nástroj pro každodenní praxi

Článek má záměrně název vedlejší účinky jógy, protože ať už člověk začíná s jógou relativně nevědomě, řekněme z donucení nebo dobrovolně a s nadšením, jóga se vždy projeví. A postupně se její působení infiltrují do všech oblastí života, pokud tedy člověk vytrvá a šmahem ji neodsoudí po pár hodinách.

Jak přistupovat k domácí praxi?

Jóga je svobodná a dává každému možnost najít vlastní specifickou cestu, kterak bude k jejímu praktikování přistupovat. Říká se, že pokud víme, proč postupujeme zrovna tak, jak postupujeme, není v józe špatně nic. Pokud budeme takovým způsobem přistupovat k domácí praxi, můžeme si být jistí, že nebudeme chybovat. Ale… jak vlastně na to?