Ani ta nejsilnější sekta nedokáže zničit touhu člověka po osobní svobodě

Tímto článkem bychom vás rádi pozvali k poslechu další epizody podcastu Jóga on Air. Naším hostem byl tentokrát Dušan Štraus – výtvarník, fotograf a podnikatel, který strávil více než 23 let v sektě Srí Chinmoye.

Jógový balanc i mimo podložku

Být v nepohodě a žít v nerovnováze je pro náš život frustrující a únavné. Pokud se právě nacházíte v diskomfortní zóně svého života, věřte, že existují nenásilné způsoby, jak svůj život opět vrátit do rovnováhy a pohody.

Anděl a ďábel jako dvě strany jedné mince

Anděla a ďábla lze také vidět jako jin a jang – jeden se objevuje v druhém, vzájemně se prolínají a dohromady tvoří dokonalý celek....

Cesta k instruktorovi jógy - umění učit

Zájem o jógu neustále roste, a mnoho lidí hledá způsoby, jak svou lásku k této starodávné praxi přetvořit v kariéru. Stát se instruktorem jógy není pouze o vlastním cvičení, ale kromě vlastní praxe to vyžaduje i hlubší porozumění józe, filozofii i principům zdravého pohybu, komunikaci a samotnému umění” učit.

Jóga a Valentýn: Co (ne)mají společného?

Ať už Valentýna slavíme, nebo ne, tento den registrujeme a víme o něm. 14. únor je již tradičně spojen se svátkem všech zamilovaných a ačkoliv v posledních letech získal pachuť komerce a kýče, tak legenda, která se za ním skrývá, je skutečně romantická. Kdo vlastně byl svatý Valentýn a proč si v první polovině února připomínáme jeho jméno?

Pro hlubokou relaxaci: Jóga nidra - workshop level 1/ 2024

Uvolnění, klid a proniknutí do hloubky sebe sama...to je jóga nidra (jógový spánek). Nyní jsme vypsali nový online výuku - termín workshopů 11.10.2024

Sólo cestování – co vám přinese a jak na něj

Sníte o tom, že navštívíte místa blízká i vzdálená? Chtěli byste cestovat, ale nemáte s kým vyrazit? Nemusíte shánět parťáka na cesty na to, abyste mohli objevovat nová místa. Naopak. Sólo cestování vám může vnést do života dobrodružství a poznávání nejen nových a neznámých míst, ale především vás samotných. Co takové cesta může obnášet a jak se na ni připravit?

Jógový chrám, jógové studio a očista

Úplněk je ten správný čas pro očistu - nejenom fyzickou a mentální, ale také prostoru, ve kterém člověk žije, kde se pohybuje, místa, se střídá hodně lidí - jako je např. jógové studio.

Džala nétí - očista nosu

Poslední, šestou šatkarmou je nétí. Nétí je proces čistění nosních dutin pomocí slané vody (džala nétí) nebo gumové hadičky (sútra nétí). Vzduch, který dýcháme, není připraven pro přímý vstup do plic. Je obvykle příliš studený a plný nečistot. Funkcí nosu je tedy připravit vzduch v dostatečné kvalitě pro vstup do našich plic.

Silvestr jako další kapitola

Příběhy jsou krásné. A nejkrásnější je ten, který píše náš vlastní život. Je jen na nás, jaký bude. Zda se bude jednat o komedii, drama, nebo pohádku. To, co můžeme ovlivnit, máme v rukou. To, co ovlivnit nemůžeme, máme pustit a nechat jít.