Proč nás každé jaro trápí jarní únava a lze jí předcházet?

Jarní únavou každý rok trpí nejeden z nás. Má vůbec nějaké zdravotní opodstatnění nebo je to jen výmysl? Někdo namítá, že se ho nic takového netýká, jiní zase naopak moc dobře ví, o čem mluvíme. Co nám tedy tělo dává jarní únavou přesně najevo?

Jak se odhodlat ke změně? 4 kroky, které vám pomůžou začít a uspět

Jaro je nejen plné probouzející se přírody, ale i příležitostí. Otevíráme nejen okna, ale i oči. Lépe se nám dýchá. Je to zkrátka období nových příležitostí. Někdy si ale i ty nejlákavější příležitosti necháme protéct mezi prsty ve chvíli, kdy nás ochromí strach, znejistíme a řekneme si, že na změnu vlastně nejsme připraveni. 

Jak začít s otužováním?

Ať už je to tím, že sociální média šíří vlnu otužování, nebo tím, že se najednou více zajímají o prostředky, které podpoří zdraví a imunitu, nebo tím, že je to zkrátka těší a baví, v posledních dvou letech zažívá ohromný vzestup otužování. Jak s ním začít, aby prospívalo a neškodilo?

Chrám duše

My lidé potřebujeme realizaci – „napojení“ – někdo z nás tomu říká transcendent, jiný flow. Jde o projev, kdy odchází stranou převleky a můžeme být naprosto a přítomně sami sebou...

Brokolicová polévka s mátou

Ach ta zelená. Někoho láká, někdo jí nemůže přijít na chuť. Tu ale skvěle obzvláštní čerstvá máta – dejte jí šanci!

Čeká nás rok draka, podle čínského horoskopu bude výjimečný

Mýtický drak je nejmocnějším z 12 zvířat tvořících čínský zvěrokruh. Desátým únorem 2024 počíná podle čínského horoskopu právě rok draka, který je v Číně a Japonsku považován za výjimečný.

Mexická polévka s tortilla chipsy

Tato polévka v mexickém stylu je plná chutí a korunu jí dodávají křupavé tortilla chipsy. Je vydatná a skvěle poslouží jako hlavní chod.

Jógový chrám, jógové studio a očista

Úplněk je ten správný čas pro očistu - nejenom fyzickou a mentální, ale také prostoru, ve kterém člověk žije, kde se pohybuje, místa, se střídá hodně lidí - jako je např. jógové studio.

Dhautí jazyka - zlepší chuť i příjem prány

Důkladná očista je v hathajóze jedním ze základních pilířů zdraví. A to jak tělesného, tak i duševního. Protože jóga chápe očistu těla jako prostředek nutný k chůzi a vykonávání dalších důležitých úkonů, nikoliv pouze zevně, jako západní člověk. I z toho důvodu jsou tak zápaďany některé její techniky často vnímány s odporem, či alespoň s ostychem.

Máte se opravdu rádi, znáte svoji sebehodnotu?

Sebeláska a sebehodnota, jsou jedny z nejdůležitějších témat našeho života. Dalo by se říct, že je to alfa a omega spokojeného žití. Ať už se jedná o vztahy, práci, naše sny, cíle nebo obecný pohled na svět, vše se odvíjí od toho, jestli se máme rádi a známe svoji hodnotu.