Na Lofoty za polárním sluncem

Klaním se Matce přírodě a všem živlům za to, jakou krásu zde dokázaly vytvořit. Obdivuji severskou krajinu, její drsnost, přirozenou divokost a nespoutanost. Cítím ohromnou pokoru před lidmi, kteří se v těchto podmínkách naučili žít, přizpůsobili se a našli tu štěstí. Život tady je tvrdý a nic není zadarmo. Ale to jsou právě důvody, pro které se stále vracím.

Pulzující energie dobrodružství

Kauai, nejstarší z osmi hlavních Havajských ostrovů, je snem mnoha nejen cestovatelů. Dlouho jsem nechápal při čtení různých cestovatelských blogů, proč se tento ostrov tak opěvuje, než jsem se ocitl na jeho vulkanické pevnině… a pochopil jsem.

Plusy a minusy jógového cestování

Jednoho dne jsem si uvědomila, že už mi nedělá radost kupovat si nové boty na podpatku a další přiléhavé minišaty, ale přesto si chci udělat něčím radost. Zalovila jsem na Googlu a našla jógový retreat s Kino MacGregor, kterou jsem už nějakou dobu sledovala na YouTube...A tak to vlastně začalo.

S jógou na Sardinii

Milá Sardinie, jedno velké díky patří tobě a nikomu než tobě. Jsi krásná, jsi čistá, jsi esencí.... Manifestace zítřků na vlnách moří z myšlenky stává se věčnou skutečností. Možnost, kterou mi Sardinie dala, vložila do mého chápání další rozměr...

Japonská (ne)dokonalost

Otevřete dveře, vstoupíte, rozepnete a sundáte kalhoty, a ač byste si nikde na světě nesedli na veřejnou toaletu, v Japonsku toužíte užít si vyhřívané a dokonalé záchodové prkýnko, kde čistota omámí a software toalety překvapí i omyje ze všech možných stran a směrů – to je Japonsko, země kde se nestačíte divit.

 

Jóga na Zanzibaru

Zanzibar je místem, kam se každý rád vrátí, pokud se sladí s jeho chodem, jeho energií a vibrací, které nepřestanou překvapovat. Jednou nastaví zrcadlo věčnosti a svobody, podruhé chudoby a marnosti....

Zakarpatská Ukrajina – Duše Karpat

Dlouho jsem nosila v hlavě plán vyrazit s batohem na travnaté pláně východních Karpat, zvané poloniny. Letos na jaře přišel ten správný čas.

 

Tanzanie – čistá a voňavá Afrika

Čtyřicet lvů procházejících přes stanový tábor, tři stovky slonů napočítaných za dvě hodiny, tisíce pakoňů následovaných dalšími tisíci zeber. Jezero plné hrochů, krokodýli válející se na břehu řeky. Leopard odpočívající ve větvích akácie. To jsou jen zlomky zážitků z Tanzanie. Ze země, která voní a je čistá.

Za energií severu

Každý máme na světě místo, kam se rádi vracíme a které nás dobíjí energií. Může to být i místo, o kterém sníme a toužíme ho jednoho dne navštívit. Já ho našla v dálkách severu, vysoko v horách a daleko od lidí....

Indie poprvé

Dva týdny po svém návratu z Indie jsem neustále odpovídal na otázku, jak se mi tam líbilo. Nedivím se, protože 15 let jsem dokola opakoval, že do Indie nikdy! Jenže jak se říká, „nikdy neříkej nikdy“....