Sólo cestování – co vám přinese a jak na něj

Sníte o tom, že navštívíte místa blízká i vzdálená? Chtěli byste cestovat, ale nemáte s kým vyrazit? Nemusíte shánět parťáka na cesty na to, abyste mohli objevovat nová místa. Naopak. Sólo cestování vám může vnést do života dobrodružství a poznávání nejen nových a neznámých míst, ale především vás samotných. Co takové cesta může obnášet a jak se na ni připravit?

Allgäu - dovolená v podhůří Alp

Jižní Německo je opravdu krásné, dostanete se tam pohodlně autem a cesta z Prahy trvá cca 5h. Přesto to není úplně vyhledávaný cíl a já jsem se rozhodla vám ho trochu přiblížit, konkrétně oblast zvanou Allgäu.

Cestujeme po Štýrsku (hory i kultura)

Miluji Rakousko, hory v létě, túry a volný čas s přáteli. Mé nejoblíbenější cesty jsou v létě  - do hor, kde chodím po kopcích - často sám se svým psem, a užívám si ticho hor, jejich majestátnost a krásu. V Rakousku jezdím stále na stejné místo již 16 let, kde trávíme pravidelně letní i podzimní čas s přáteli.

Filipíny – ráj nejen pro jógu

Co nelze na Filipínách vynechat, je dechberoucí podmořský život, kdy můžete plavat se želvami, žraloky, při šnorchlování máte pocit, že jste v obrovském nádherném akváriu, a při potápění spatříte téměř vše, o čem se potápěči sní, včetně krásných korálových útesů...

Proč vyrazit na jógový retreat?

Léto, slunce, voda, hory a dovolená k sobě neodmyslitelně patří. Jógové retreaty to všechno obohacují o další benefit a tím je cvičení jógy. Jógová dovolená se může stát tím pravým odpočinkem a vytržením z každodenního shonu. Právě tím, co nejvíc potřebujete.

Morava II – Mikulov, Pálava a Novomlýnské nádrže

V první části jsme si prošli Lednicko-valtický areál. Dneska se podíváme, kam se vydat a co navštívit v kouzelné chráněné krajinné oblasti Pálavy. Věděli jste, že název řeky Morava, podle které je oblast pojmenovaná, je předslovanského původu a jeho významem je voda či močál?

Jižní Morava – Lednicko-valtický areál

Plánujete navštívit Moravu? Výborně, právě pro vás tu máme tipy na cesty, místa a výlety, které stojí za návštěvu. Čas sklizní a vinobraní začíná nabírat na obrátkách, a kde si je užít více než právě v moravských sklípcích s neskutečně pozitivními lidmi, kteří většinu nemocí léčí slivovicí a vínem. Sympatický to kraj.

Moravskoslezské Beskydy – tajemné a krásné

Magické, záhadné, plné mýtů a pověstí, zahalené do závojů tajemna. Co je pravda a co mýtus? To už se dneska můžeme pouze domnívat. Příběhy a pověstmi plnými čarodějů, draků, čertů, duchů, bohyň, ale také ukrytých pokladů a tajných chodeb se to v Beskydech jen hemží. A stejně tak i dechberoucími výhledy a nádhernou přírodou.

Energie Fuerteventury

I v současné době stížených cestovních podmínek a mnoha restrikcí a omezení, je Fuerteventura slunným rájem s příjemnou teplotou a svou rozmanitostí. Restaurace jsou otevřené pouze na terasách, u stolu mohou sedět maximálně 4 lidé, na ulicích a kdykoliv jste v přítomnosti dalších osob je třeba dodržovat nošení roušek. Jinak ale ostrov funguje, včetně obchodů a teras restaurací do 22 hodin, kdy začíná zákaz vycházení. Policie dohlíží nad dodržováním pravidel a dle mé zkušenosti jsou lidé slušní a ohleduplní. Automaticky si nasazují roušky a nikdo je k tomu nemusí nutit...

Tenerife –⁠ ostrov věčného jara

Cestopis Kateřiny Hilerové o jednom ze sedmi Kanárských ostrovů, o němž se říká, že je celoročně zelený, a na který se autorka vydala ještě v době, kdy ještě bylo možné cestovat dále než za hranice okresu... :)